Obrenovac, 12.05.2021

MA NIŠTA


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 10.06.2020.
Obradovi─ç: Dveri ne─çe prihvatiti rezultate izbora, niti budu─çu Vladu, niti njene odluke

Foto:N1


Predsednik Dveri Boško Obradovi─ç izjavio da ta stranka ne priznaje predstoje─çe parlamentarne izbore 21. juna i da ne─çe prihvatiti njihove rezultate, kao ni Skupštinu i Vladu koji ─çe biti formirani, niti njihove budu─çe odluke.

"Izbori u Srbiji odavno nisu slobodni i pošteni. Sada su i definitivno nedemokratski, protivustavni i zdravstveno rizi─Źni jer pandemija još traje i svaki dan bele┼żimo veliki broj novozara┼żenih. Šta dalje imamo da pri─Źamo ako znamo da su u sred izbornog procesa promenjeni izborni zakoni, tako da su izbori pre pandemije raspisani i odr┼żavani po jednim izbornim zakonima, a posle okon─Źanja vanrednog stanja nastavljeni po drugim", rekao je Obradovi─ç u intervjuu agenciji Beta.

On je ocenio da je samo to dovoljan "pravni skandal" da Ustavni sud poništi izbore i da vlast i opozicija kona─Źno sednu za pregovara─Źki sto i dogovore se o novom izbornom terminu i uslovima da ti izbori budu zaista demokratski.

"O─Źekujem najve─çe mogu─çe pritiske na gra─Ĺane za ovih devet godina aktuelne vlasti da na ove la┼żne izbore mora da se iza─Ĺe i glasa za SNS po svaku cenu. Izlaznost ucenjenih i izmaltretiranih gra─Ĺana ne mo┼że se smatrati demokratskim izborima. Ono što ─çe biti pravi izazov jeste kako ─çe se o svemu tome izjasniti zapadne demokratije, odnosno šta ─çe u Srbiji izabrati da podr┼że: diktaturu ili demokratiju. Ako EU izabere da podr┼żi Vu─Źi─ça a ne demokratiju, to ─çe biti kraj poverenja gra─Ĺana Srbije u evropske integracije", rekao je Obradovi─ç.

Govore─çi o rešavanju pitanja Kosova, Obradovi─ç je rekao da se zala┼że za rešenje koje poštuje Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 koji Kosovo i Metohiju jasno definišu kao sastavni deo Srbije.

"O svemu drugom što podrazumeva normalan zajedni─Źki ┼żivot i rešavanje statusa albanske nacionalne manjine na Kosovu i Metohiji spremni smo da razgovaramo, ali smatramo da te pregovore treba vratiti u SB UN i do kraja primeniti Rezoluciju 1244, koja predvi─Ĺa povratak do 1.000 pripadnika srpskog dr┼żavnog osoblja", rekao je on.

Obradovi─ç je ocenio da je aktuelna vlast postala najve─çi zaštitnik kriminala i korupcije i da je potrebno da ona bude smenjena da bi se korupcija iskorenila iz dr┼żavnog sektora.

"Ali, to nije dovoljno. Potrebna je promena kompletnog korumpiranog politi─Źkog sistema, jer se korupcija uvukla u sve institucije, a pre svega u MUP, tu┼żilaštva i sudove, kao i u sve nivoe vlasti od republi─Źke preko pokrajinske do lokalne", dodao je on.

Lider Dveri se zalo┼żio da se preispitaju sve diplome i doktorati zaposlenih u dr┼żavnoj upravi i lokalnoj samoupravi, a to svakako "ne mogu da urade oni koji su to do sada obe─çavali a nisu uradili".

"Moramo poboljštati zakonsku regulativu, smeniti korumpirane tu┼żioce i sudije, i krivi─Źno goniti sve one koji su se ogrešili o zakon i slu┼żbene du┼żnosti poput republi─Źkog javnog tu┼żioca Zagorke Dolovac ili sudija Ustavnog suda, kao primer drugima", rekao je on.

Obradovi─ç je rekao da je jedini na─Źin da se podr┼żi doma─ça privreda i poljoprivreda da se preusmere subvencije koje se sada daju stranim investitorima u zamenu uvoza doma─çom proizvodnjom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE