Obrenovac, 19.08.2022

MA NIÅ TA


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 10.06.2020.
Obradović: Dveri neće prihvatiti rezultate izbora, niti buduću Vladu, niti njene odluke

Foto:N1


Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio da ta stranka ne priznaje predstojeće parlamentarne izbore 21. juna i da neće prihvatiti njihove rezultate, kao ni Skupštinu i Vladu koji će biti formirani, niti njihove buduće odluke.

"Izbori u Srbiji odavno nisu slobodni i pošteni. Sada su i definitivno nedemokratski, protivustavni i zdravstveno rizični jer pandemija još traje i svaki dan beležimo veliki broj novozaraženih. Šta dalje imamo da pričamo ako znamo da su u sred izbornog procesa promenjeni izborni zakoni, tako da su izbori pre pandemije raspisani i održavani po jednim izbornim zakonima, a posle okončanja vanrednog stanja nastavljeni po drugim", rekao je Obradović u intervjuu agenciji Beta.

On je ocenio da je samo to dovoljan "pravni skandal" da Ustavni sud poništi izbore i da vlast i opozicija konačno sednu za pregovarački sto i dogovore se o novom izbornom terminu i uslovima da ti izbori budu zaista demokratski.

"Očekujem najveće moguće pritiske na građane za ovih devet godina aktuelne vlasti da na ove lažne izbore mora da se izađe i glasa za SNS po svaku cenu. Izlaznost ucenjenih i izmaltretiranih građana ne može se smatrati demokratskim izborima. Ono što će biti pravi izazov jeste kako će se o svemu tome izjasniti zapadne demokratije, odnosno šta će u Srbiji izabrati da podrže: diktaturu ili demokratiju. Ako EU izabere da podrži Vučića a ne demokratiju, to će biti kraj poverenja građana Srbije u evropske integracije", rekao je Obradović.

Govoreći o rešavanju pitanja Kosova, Obradović je rekao da se zalaže za rešenje koje poštuje Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 koji Kosovo i Metohiju jasno definišu kao sastavni deo Srbije.

"O svemu drugom što podrazumeva normalan zajednički život i rešavanje statusa albanske nacionalne manjine na Kosovu i Metohiji spremni smo da razgovaramo, ali smatramo da te pregovore treba vratiti u SB UN i do kraja primeniti Rezoluciju 1244, koja predviđa povratak do 1.000 pripadnika srpskog državnog osoblja", rekao je on.

Obradović je ocenio da je aktuelna vlast postala najveći zaštitnik kriminala i korupcije i da je potrebno da ona bude smenjena da bi se korupcija iskorenila iz državnog sektora.

"Ali, to nije dovoljno. Potrebna je promena kompletnog korumpiranog političkog sistema, jer se korupcija uvukla u sve institucije, a pre svega u MUP, tužilaštva i sudove, kao i u sve nivoe vlasti od republičke preko pokrajinske do lokalne", dodao je on.

Lider Dveri se založio da se preispitaju sve diplome i doktorati zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, a to svakako "ne mogu da urade oni koji su to do sada obećavali a nisu uradili".

"Moramo poboljštati zakonsku regulativu, smeniti korumpirane tužioce i sudije, i krivično goniti sve one koji su se ogrešili o zakon i službene dužnosti poput republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac ili sudija Ustavnog suda, kao primer drugima", rekao je on.

Obradović je rekao da je jedini način da se podrži domaća privreda i poljoprivreda da se preusmere subvencije koje se sada daju stranim investitorima u zamenu uvoza domaćom proizvodnjom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE