Obrenovac, 21.01.2022

PODSTREK ZA DALJI RAZVOJ PARLAMENTARNE SARADNJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 10.12.2019.
Potpisan memorandum o razumevanju skupština Srbije i Katara

Foto:Tanjug/Narodna skupština Srbije
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala je juče u Dohi sa predsednikom Savetodavnog veća Države Katar Ahmadom Bin Abdulom Bin Zaid Al Mahmudom, a nakon sastanka potpisan je Memorandum o razumevanju između dve skupštine.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, memorandum predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj parlamentarne saradnje, kao i ukupnih bilateralnih odnosa.

Gojković je rekla da je potpisivanje Memoranduma o razumevanju važan korak koji će podstaći razvoj parlamentarne saradnje na najvišem parlamentarnom nivou, kao i između radnih tela, grupa prijateljstva, a intenziviraće saradnju i razmenu informacija i konsultacije o temama od zajedničkog interesa u okviru rada regionalnih i međunarodnih parlamentarnih organizacija.

Predsednica Skupštine Srbije učestvuje na 7. Globalnoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije u Dohi.

Ona je uputila poziv predsedniku Savetodavnog veća Države Katar da dođe u zvaničnu posetu Srbiji sledeće godine, a takođe je, kako se dodaje u saopštenju, zahvalila predsedniku Savetodavnog veća Katara na tome što je u oktobru predvodio delegaciju Katara na 141. skupštini Interparlamentarne unije u Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE