Obrenovac, 08.12.2021

SARADNJA PROEVROPSKI ORIJENTISANIH


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 11.01.2020.
Leković i Čanak razgovarali o formiranju Evropskog bloka

Foto:N1
Kopredsednik Stranke moderne Srbije Nebojša Leković i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak razgovarali su u Novom Sadu o neophodnosti saradnje svih proevropskih političkih snaga u Srbiji, s ciljem formiranja Evropskog bloka, potvrdio je saznanja agencije Beta generalni sekretar LSV-a Bojan Kostreš.

Kostreš je agenciji Beta rekao da postoji "živa komunikacija" i sa drugim srodnim političkim organizacijama i dodao da je optimista što se ishoda tiče. Naveo je da će Vojvođanski front, koalicija političkih partija o organizacija iz Vojvodine, biti jedan od stubova novog saveza, ako se on formira. 

Kostreš je dodao da je za LSV Vojvođanski front prioritet.

Predstavnici Vojvođanskog fronta, SMS-a i Građanskog demokratskog foruma (GDF) razgovarali su i u decembru o mogućnostima saradnje uoči predtojećih opštih izbora u Srbiji. Oni su tada kazali da to nije definitivna najava koalicije, već "razgovor ljudi koji dele iste političke vrednosti". 

Predsednik GDF-a Aleksandar Olenik tada je rekao da su u toku pregovori sa svim organizacijama koje su evropski, demokratski i građanski opredeljene, kao i da "nije tajna da prave evropsku listu za izbore". 

"Smatramo da opozicija treba da izađe u dve kolone: jedna je konzervativna, nacionalistička, i ona već postoji i za sada najavljuje bojkot izbora. A druga je evropska. Pregovori su u toku i sa ovima koji su na fotografiji, ali i sa onima koji nisu, a cilj je da evropska Srbija spremno dočeka izbore", kazao je Olenik. 

Poslanik SMS-a Vladimir Đurić rekao je tada da odgovorni političari moraju koristiti svaku priliku za razgovor o izbornim uslovima.

"Pogotovo ako se radi o ljudima bliskim po tome što žele da ubrzaju evropski put Srbije, kojim nas vlast vodi sporo i neiskreno, a bivša vlast se nejasno izjašnjava o tome", rekao je tada Đurić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE