Obrenovac, 15.08.2022

'NE OKREĆEMO GLAVU'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 12.02.2020.
Fabrici: EU ne žmuri na dešavanja u Srbiji kako tvrdi deo opozicije

Foto:FoNet/Zoran Mrđa
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici odbacio je tvrdnje dela srpske opozicije da EU "žmuri" na pojedina događanja u Srbiji jer želi da se reši status Kosova, i da je upravo pitanje Kosova razlog zbog kojeg predsednik Aleksandar Vučić ima toliku podršku Unije.

"Ne okrećemo glavu. Evropski parlament je aktivno angažovan u Srbiji od prošlog leta i pokušava da približi stavove vlasti i šire opozicije, zbog čega je predložen čitav niz mera od kojih je deo primenjen", kazao je Fabrici novinarima na predstavljanju "Sive knjige" NALED-a.

On je je kazao i da "deo opozicije još veruje da bojkot predstavlja najbolji način da se bude konkurentan u demokratiji".

"Mi smo jasno rekli da to nije naš predlog", podsetio je Fabrici i dodao da se istovremeno podstiče Vlada Srbije da preduzme sve mere kako bi bili sigurni da će izbori biti fer i pravedni.

Fabrici je naglasio i "da je pristup medijima jedan od ključnih elemenata koji još nije rešen". On smatra da ima još vremena da se radi na tom problemu, jer izbori nisu zvanično raspisani, a Evropski parlment i zemlje članice EU će nastaviti da procenjuju stanje.

On je kazao i da je EU bila zabrinuta zbog objavljivanja knjige Vojislava Šešelja "U Srebrenici nije bilo genocida". Fabrici je naveo da je Srbija demokratska zemlja, ali i da nema potrebe da se podržava genocid i napadaju nevladine organizacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE