Obrenovac, 15.08.2022

ZAJEDNIČKI PROTIV FALSIFIKOVANJA ISTORIJE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 14.02.2020.
Delegacija Skupštine Srbije razgovarala sa kolegama u ruskoj Dumi

Foto:Printscreen
Poslanici ruske Dume i Skupštine Srbije saglasni su da je nedopustiva revizija istorije i izjednačavanje žrtava i zločinaca. Ne smeju se zaboraviti žrtve naših naroda u borbi protiv fašizma - obostrana je ocena svih članova delegacije koji su održali sednicu međuparlamentarnog komiteta u sredu, u Dumi, u Moskvi.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je istakla da se izvrću istorijske činjenice ne samo o Drugom svetskom ratu i doprinosu pojedinih naroda, a pogotovo Rusa i Srba, već se laže i o događajima iz najnovije istorije, pa na Zapadu pokušavaju da nametnu stav kako su Srbi krivi za to što ih je NATO bombardovao.

Predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin predložio je da se osnuje zajednički institut za zaštitu istorijskog sećanja. U Rusiji nameravaju da javnosti pokažu sve što imaju u arhivama o Drugom svetskom ratu kako bi se širila istina o tome ko je zaista dao najveće žrtve u borbi protiv fašizma. O tom predlogu predsednika Dume izjasniće se Vlada Srbije.

Maja Gojković je istakla da Srbija nikada neće glasati protiv interesa bratske Rusije i neće se pridruživati nikakvim sankcijama, a predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin, kao i drugi ruskih poslanici, rekli su da Rusija nikada neće priznati lažnu državu Kosovo, a kompromis je moguć samo na osnovama Rezolucije 1244.

Ruske poslanike posebno vređa to što poljski političari izjednačavaju sovjetsko rukovodstvo sa Hitlerom i zaboravljaju ogroman broj poginulih i ranjenih crvenoarmejaca u borbama za oslobođenje Varšave i drugih delova Rusije.

Poslanici Dume su podržali srpskog poslanika Dragomira Karića koji je kazao da u Rusiji, kao i u Srbiji treba više raditi sa mladim ljudima kako bi oni od rane mladosti znali ko su im pravi prijatelji. Podržan je i predlog Milovana Drecuna da Srbija i Rusija zajedno rade na razobličavanju tzv. Hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije i Rusije.

DOGOVOR PUTINA I VUČIĆA

Predsednica Skupštine Maja Gojković srela se i sa predsednicom Saveta federacije Rusije Valentinom Matvijenko. Obostrana je ocena da se odnosi između dve zemlje razvijaju dobro i dinamično, a da su osnova dogovori dvaju predsednika - Putina i Vučića.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE