Obrenovac, 19.08.2022

NJIH 50


Izvor: FoNet,Lokalne novine | Obrenovac, 14.06.2020.
Članovi akademske zajednice i javne ličnosti traže ostavku Vučića

Foto:REUTERS/Marko Đurica


Oko 50 članova akademske zajednice i drugih javnih ličnosti zatražilo je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku, jer smatraju da je nedostojan te funkcije, saopštio je jedna od potpisnika tog zahteva, istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu Slobodan Prvanović.

U zahtevu se navodi da Vučić nije dostojan funkcije predsednika Srbije zbog kršenja Ustava i zakona, antidržavne politike, neodgovornog pristupa i postupanja u vezi sa životom i zdravljem građana, vređanja, omalovažavanja i nepoštovanja građana, unošenja razdora u društvo, obmanjivanja javnosti i iznošenja neistina.

Vučić treba da podnese ostavku i zbog, piše u zahtevu, zloupotrebe položaja, uništavanja institucija, ukidanja demokratije, gaženja građanskih i ljudskih sloboda, gušenja slobode medija, delovanja protiv prava na slobodne izbore, umešanosti u netransparentno upravljanje budžetskim sredstvima, ugrožavanja evropske perspektive Srbije.

Zahtev su potpisali i Siniša Kovačević, Goran Marković, Jovo Bakić, Nedim Sejdinović, Ljubodrag Stojadinović, Željko Bodrožić, Svenka Savić, Zoran Ivošević, Dragoljub Bakić, Bojan Pajtić, Marija Bogdanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE