Obrenovac, 08.05.2021

BRNABIĆ NA SASTANKU SA MERKELOVOM 18. SEPTEMBRA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.09.2019.
U fokusu tri važne teme

Foto:Getty Images/AFP/T.Fabi
Nemačka kancelarka Angela Merkel primiće 18. septembra u Berlinu premijerku Srbije Anu Brnabić.

Kako je navedeno u planu aktivnosti na sajtu nemačke kancelarke, glavne teme razgovora biće bilateralni odnosi, ekonomija i pitanja vezana za spoljnu i evropsku politiku.

Predsednica Vlade Srbije razgovarala je juče sa ambasadorom SR Nemačke u Beogradu Tomasom Šibom o toku priprema za predstojeću zvaničnu posetu SR Nemačkoj u koju Brnabić odlazi na poziv kancelarke Angele Merkel.

Ocenila da će njena poseta Nemačkoj biti izvanredna prilika da se kroz susret sa kancelarkom Merkel razmotre svi aspekti saradnje, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu. Naš je interes da bilateralni odnosi budu što je moguće bolji, imajući u vidu značaj i uticaj Nemačke u okvirima evropske i svetske politike, istakla je premijerka Brnabić.

Ambasador Šib je izrazio zadovoljstvo zbog zvanične posete premijerke Brnabić Berlinu, uz ocenu da ona pokazuje da politički dijalog Srbije i Nemačke potvrđuje obostrano nastojanje za unapređenje i dalje razvijanje odnosa na svim nivoima.

Na sastanku je bilo reči i o značaju otvaranja Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Srbiji, kao i o procesu evropskih integracija Srbije. Ambasador Šib je potvrdio da Nemačka nastavlja da pruža punu podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE