Obrenovac, 19.08.2022

VUČIĆ SA SRBIMA IZ CRNE GORE


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2020.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u subotu sa predstanicima srpskih političkih, kulturnih i intelektualnih krugova iz Crne Gore kako bi razgovarali o krizi nastaloj hapšenjem vladika budimljansko nikšićkog Joanikija

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić


Vučić je, kako je javila TV Prva, razgovarao telefonom sa jednim od lidera Demokratskog fronta Andrijom Mandićem.

Oni si imali "veoma dug razgovor" na kome je dogovoren sastanak u subotu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika, rekao da ne može da se meša u poslove druge države, da je potrebno birati reči, ali da je ipak reč o pitanju koje se tiče Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog naroda.

U Nikšiću i Pljevljima policija je u sredu uveče ispalila suzavac na građane koji su na ulice izašli u znak revolta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC.

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Beogradu služilo je, u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, moleban Bogorodici za podršku episkopima, sveštenstvu i narodu u Crnoj Gori, a episkop Stefan se pomolio Svetom Vasiliju da "izmiri zvaničnu Crnu Goru i narod".

Evropska unija pažljivo prati razvoj situacija u Crnoj Gori i poziva sve strane da pokažu umerenost i poštuju vladavinu prava, kažu u Evropskoj komisiji za N1.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE