Obrenovac, 19.08.2022

PROÅ LO PRVO POLUVREME


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 16.04.2020.
Brnabićeva: Polako se vidi svetlo na kraju tunela

Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC


Predsednica Vlade Srbije izjavila je da se povodom epidemije koronavirusa u Srbiji "polako vidi svetlo na kraju tunela" i da se "nazire kraj ove epidemije". 

Brnabićeva je izjavila da je to "ogroman uspeh za našu zemlju i sve nas", i dodala da se zbog toga "ekstremno emotivno ponosi sa svojom zemljom, našim sistemom, zdravstvenim radnicima, predsednikom, Vladom i našim građanima".                        

"Čini mi se da smo nadomak da izguramo ovo. Danas je 41 dan, sutra završavamo šestu nedelju, u petak počinje sedma nedelja, očekujemo da polako privodimo kraju epidemiju, uspeli smo da održimo stvari pod kontrolom", kazala je Brnabićeva i dodala da je važno da svi ostanu disciplinovani i da nastave da se pridržavaju svih propisanih mera. 

 Brnabićeva je rekla da su trenutno "sve snage fokusirane da se suzbije epidemija u Nišu, Aleksincu, Požarevcu i Ćupriji", kao i da je važno da se i ostatak Srbije pridržava restriktivnih mera i discipline. 

 "Videli smo zemlje gde su bila dva udara jer su se prerano opustili", kazala je Brnabićeva. 

 Na pitanje novinara kako to da broj obolelih od koronavirusa ipak iz dana u dan raste Brnabić je odgovorila da je to posledica povećanog broja testiranja, koje prelazi 2.500 testova dnevno, zbog koga mogu da se testiraju i oni sa blažim simptomima. 

 "Procenat pozitivnih u odnosu na testirane ili stagnira ili blago pada", kazala je Brnabićeva i dodala da je procenat pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou najviše iznosio 30 odsto, dok je danas taj broj iznosio 14 odsto od ukupno testiranih u protekla 24 sata.

                                   

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE