Obrenovac, 09.12.2021

23 MESECA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA


Izvor: Rtklive.com,Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2019.
Dokle je stigla istraga?

Foto:Tanjug/Edib Tahirović
Juče je navršeno dvadeset tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. Iz Inicijative podsećaju da je ubica i dalje na slobodi.

Građanska inicijativa podseća da je u proteklih mesec dana specijalni tužilac podigao optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti, u kojima se navodi njihova umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

- Fotografije delova optužnice, kao "ekskluzivno" javnosti predočene izjave zaštićenih svedoka, delovi obdukcionog nalaza su osvanule u kosovskim medijima, dok osumnjičeni i njihovi branioci nisu dobili na uvid niti optužnice niti predmete spisa. To govori da je bitniji nečiji publicitet nego sprovođenje zakona u ovom ozbiljnom slučaju, rešavanju ubistva srpskog političara - navode iz GI SDP.

Na optužnici se našla i sekretarica Olivera Ivanović, Silvana Arsović, što GI SDP najoštrije osuđuje.

- Ovaj vid psihološkog i političkog pritiska na jednu samohranu majku, jednu vrednu sekretaricu koja se i toga jutra kao i 13 godina pre našla na svom radnom mestu. Njenim advokatima će tek biti uručena optužnica i spisi predmeta. Nadamo se da ćemo dobiti dokaze, za šta se tereti Arsović Silvana, koja u ovom slučaju predstavlja kolateralnu štetu dok je ubica na slobodi - navodi se u saopštenju GI SDP.

Lider GI SDP, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa šest hitaca u leđa ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici.

Protiv šest lica srpske nacionalnosti podignuta je optužnica za učešće u ubistvo Ivanovića.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE