Obrenovac, 19.08.2022

MIHAJLOVIĆ SE SASTALA SA AMBASADORKOM MEKLAUD


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2020.
Razgovarale o sporazumu o vazdušnom saobraćaju

Foto:FoNet
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Srbije Zorana Mihajlović i ambasadorka Velike Britanije u Beogradu Šin Meklaud saglasile su se da je potrebno da se u najskorijem roku potpiše i sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve države, s obzirom na to da su se za to stekli uslovi nakon Bregzita.

Mihajlović i Meklaud su pored saradnje u oblasti vazdušnog saobraćaja razgovarale i o izgradnji Moravskog koridora, kao i zajedničkim projektima u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti u Srbiji, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Mihajlović je istakla da je Moravski koridor izuzetno važan za Srbiju, te da je saradnja sa kompanijama "Behtel" i "Enka" veoma dobra.

"S obzirom na to da zajednički realizujemo ovaj značajan projekat, želim da vas izvestim da sve teče po ugovorenoj dinamici. Izrada tehničke dokumentacije za uređenje Morave je u toku, radi se eksproprijacija na preostalim sekcijama, u završnoj smo fazi pregovora za sporazum o zajmu", rekla je ministarka.

Kako je precizirano, na sastanku je bilo reči i o projektu "Rodno odgovorno upravljanje", koji Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje sa resornim ministarstvima i UN Women, a koji se finansira iz britanskog Fonda za dobru upravu, te potrebi zajedničke saradnje u borbi protiv rodnih stereotipa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE