Obrenovac, 19.01.2022

DAČIĆ SE SASTAO SA KRALJEM BAHREINA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 20.11.2019.
Razgovarali su o saradnji i jačanju odnosa dve zemlje

Foto:Ministarstvo spoljnih poslova
Na kraju zvanične posete Kraljevini Bahrein, prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića primio je bahreinski kralj Hamad bin Isa Al Halifa.

Audijencija ministra Dačića i delegacije kod kralja Bahreina dala je ovoj poseti poseban značaj i specifičnu težinu.

Razgovarano je o sveukupnoj bilateralnoj saradnji i jačanju političkih, a posebno ekonomskih odnosa. Razmenjena su mišljenja o temama od obostranog interesa i razmotrene su mogućnosti za dalji razvoj međusobne saradnje, naročito na privrednom planu.

Bahreinska strana je obavestila da je doneta odluka da državljani Republike Srbije od sada mogu podneti zahtev za e-vizu, čime je pojednostavljena procedura pribavljanja viza za naše državljane koji žele da putuju u Bahrein.

Iskazano je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Diplomatskog instituta Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Bahrein, čime je na simboličan način obeležena tridesetogodišnjica od uspostavljanja bilateralnih odnosa.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponovio je poziv predsednika Aleksandra Vučića upućen kralju Hamdi bin Isa Al Halifi da poseti Srbiju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE