Obrenovac, 11.08.2022

SVE TRI FUNKCIJE NA BROJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 21.02.2020.
Grenel ostaje zadužen za dijalog Beograda i Prištine

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
Ričard Grenel, koji je imenovan za vršioca dužnosti šefa Nacionalne obaveštajne službe SAD, nastaviće istovremeno da obavlja i funkciju specijanog izaslanika predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, rekao je portparol Grenela Dik Kastin.

Iako su se poslednjih dana mogli čuti neki neusaglašeni stavovi zvaničnika po pitanju Kosova i Meothije, Grenel će ostati u prilici da se drži svog stava.

- Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe - rekao je portparol Grenela Dik Kastin.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Gernela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način, navedeno je na sajtu Bele kuće.

U objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine i kao portparol SAD u UN.

- Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje - navodi se na sajtu Bele kuće.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE