Obrenovac, 09.12.2021

ZEMAN ĆE NAM TRI DANA BITI GOST


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 21.08.2019.
Predsednik Češke u septembru u poseti Srbiji

Foto:MICHAL CIZEK/AFP
Predsednik Češke Miloš Zeman sprema se za jesen u znaku Zapadnog Balkana, pošto sredinom septembra u pratnji delegacije privrednika dolazi u trodnevnu posetu Srbiji, a zatim u oktobru kraj Praga organizuje samit šefova država Višegradske grupe i Zapadnog Balkana.

U zvaničnu državnu posetu Srbiji, koja, kako je najavljeno, ima pre svega ekonomski karakter, pošto predsednika prate i češki privrednici, Zeman dolazi 10. septembra, a u Beogradu će boraviti do 12. septembra.

U okviru predsedavanja Češke Višegradskom grupom, 2. i 3. oktobra u predsedničkom zamku Lani Miloš Zeman organizuje samit predsednika Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske kojima će se 3. oktobra pridružiti i šefovi zapadnobalkanskih država. 

U zamak Lani pozvani su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Slovenije Borut Pahor i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović - kazao je Zemanov savetnik za spoljnu politiku Rudolf Jindrak češkoj agenciji ČTK. 

Kao glavne teme samita najavljeni su odnosi Evropske unije i Zapadnog Balkana, i razvoj u EU posle majskih izbora za Evropski parlament. 

U Srbiji je predsednik Zeman bio 2014. godine i tada je izrazio nadu da će dočekati ulazak Srbije u EU.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE