Obrenovac, 15.08.2022

ŽIV JE BOJKOT, UMRO NIJE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2020.
Kovačević: Moguće je Vučića pobediti bojkotom izbora

Foto:N1


Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da je trenutno nemoguće zamisliti da predsednik Srbije Aleksandar Vučić izgubi na izborima koje organizuje, ali da ga je bojkotom izbora moguće pobediti.

"Ostavljen da na izborima izađe sam sa svojim trabantima i slavodobitno pobedi uzevši 98 odsto glasova, što bi značilo da niko od one opozicije koja drži do potrebe da Srbije bude pravna, demokratska država, ne izađe, bilo bi mu kao u onoj Andersonovoj bajci...", kazao je Kovačević za nedeljnik Vreme.

Kovačević je rekao da ideja bojkota izbora nije propala, "zato što je vlasnik glasova narod i on odlučuje o bojkotu".

"Ko može mene da natera da izađem na izbore, na to blatnjavo pojilo u kome su pre toga guske prale noge, ako ja to neću", dodao je.

Govoreći o Pokretu slobodnih građana (PSG), koji će učestvovati na izborima 21. juna, i predsedniku tog pokreta Sergeju Trifunoviću, Kovačević je ocenio da je svrha stranaka koje izlaze na izbore da budu "smokvin list" koji bi trebalo da "sakrije golotinju".

"Politika traži celog čoveka, a Sergej ako hoće da se bavi politikom treba da prestane da se bavi glumom. Po mom mišljenju, ako tako bude, gluma će izgubiti a politika neće dobiti ništa (...) Ne znam ni kakav je program ni poetika PSG", kazao je on.

Za Novu stranku i njenog lidera Zorana Živkovića je Kovačević kazao je da smatra da greše što izlaze na izbore, ali da Živkovića poštuje zbog njegove doslednosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE