Obrenovac, 12.08.2022

OBRADOVIĆ PODNEO INICIJATIVU ZA PONIŠTENJE IZBORA


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.07.2020.
Lider pokreta Dveri BoÅ”ko Obradović podneo je Ustavnom sudu inicijativu za poniÅ”tavanje izbora zbog, kako je rekao, menjanja izbornih zakona u izbornoj godini

Foto:nova.rs,Nemanja Jovanović


Obradović je naveo i da proces konstituisanja Narodne skupštine treba da bude prekinut sve dok se Ustavni sud ne izjasni o regularnosti izbora.

“Ukoliko postoji Ustavni sud Srbije, da on donese jedinu moguću presudu, a to je ocena da se izmene dva izborna zakona antiustavne. Da time nastupa ništavnost, odnosno poništavanje izbornog procesa na svim izbornim novima, što otvara prostor za potpuno nove izbore u celoj Srbiji”, rekao je Obradović ispred Ustavnog suda.

https://www.youtube.com/watch?v=hDMAjndiZS4&feature=emb_title

Stefanović: Skandalozno obraćanje Obradovića ispred suda

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocenio je da je obraćanje jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića ispred Ustavnog suda skandalozno i da pokazuje "koliko malo vode računa o vladavini prava" oni koji su okupljeni oko te koalicije.

“Čuli smo pretnje sudijama Ustavnog suda da će njihova imena biti čitana svakoga dana, da će te ljude izlagati mržnji jer rade svoj posao i pretnje da moraju da donose odluke kakve se sviđaju Bošku Obradoviću. Prete im da će u suprotnom biti krivično proganjani kada Obradović jednoga dana dođe na vlast i da će na ko zna koji način da im se čini neko zlo”, saopštio je Stefanović.

On je ocenio da je reč o do sada “nezabeleženim pretnjama” sudijama i da takav pritisak na sudstvo, na tužilaštvo i na sve ljude koji misle drugačije, a rade profesionalno svoj posao, nije dopustiv u Srbiji.

Ššako je istakao, posebno zabrinjava poziv Boška Obradovića nekoj stranoj državi ili grupi stranih država da pošalje nekakvu stranu misiju koja bi na teritoriji Srbije uspostavljala onakvu vlast kakva se sviđa lideru SzS-a Draganu Đilasu i toj koaliciji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriŔćenja portala pročitajte OVDE