Obrenovac, 08.08.2022

DAČIĆ O KOALICIONIM DOGOVORIMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.02.2020.
Socijalisti sa Jedinstvenom Srbijom izlaze na izbore

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
Socijalistička partija Srbije (SPS) na predstojeće parlamentarne izbore izaći će u koaliciji s Jedinstvenom Srbijom, a Srpska napredna stranka (SNS) sa svojom koalicijom, izjavio je juče predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić je naveo je da je ostavljena mogućnost da socijalisti s naprednjacima izađu zajedno na lokalne izbore, u mestima gde se proceni da je to potrebno.

Dačić je rekao da je razgovarao s predsednikom Srbije i liderom SNS -a Aleksandrom Vučićem, te da su zajednički ocenili da je dosadašnja saradnja socijalista i naprednjaka pozitivna i izrazili spremnost da te dve stranke i posle izbora nastave saradnju koja je u interesu Srbije.

On je rekao da je s Vučićem razgovarao o ideji da SPS bude u izbornoj koaliciji sa SNS-om.

- Predsednik SNS-a i moj prijatelj Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali već više nedelja oko ideje koju sam izneo, a to je da smo, ako postoje političke potrebe, spremni da imamo zajedničku listu kako bismo na taj način jedinstveno pristupili državnoj politici i objedinili odgovornosti za zajedničku državnu politiku - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.

Međutim, dodao je, zajednička je procena da, s obzirom na to ko sve učestvuje na izborima, nema potrebe da SNS i SPS budu na zajedničkoj listi.

- Svako će ići samostalno. SPS će nastupati zajedno sa JS, a SNS će imati svoju koaliciju, osim u nekim sredinama gde se proceni da je potrebno da idemo zajedno na lokalne izbore - rekao je Dačić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE