Obrenovac, 15.08.2022

ŽIVI NISMO DA ZNAMO KADA


Izvor: Beta,N1,,Lokalne novine | Obrenovac, 24.04.2020.
Vučić: Ne znam da li će izbori biti 28. juna

Foto:Tanjug/Zoran Žestić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna da li će izbori biti održani 28. juna.

"Ne znam, ne mogu da znam", rekao je Vučić.

On je dodao da je dobio veliki broj pitanja novinara o tome da li će izbori biti na Vidovdan.

"Neki od tih ljudi (opozicija) kažu da stalno odlažem izbore jer plašim izbornog fijaska, drugi kažu da žurim na izbore da naplatim nešto od korone. Hajde, ljudi, dogovorite se", rekao je Vučić i poručio da ćemo imati "izbore po zakonu".

EK nije nudila pomoć, već povoljne kredite

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je reagujući na kritike opozicije, da Evropska komisija nije nudila novčanu pomoć nego je reč o povoljnim kreditima za zemlje koje imaju poremećaje u platnom bilasnom sistemu - a da Srbije te probleme nema.

Stranka slobode i pravde osudila je ranije danas odluku srpskih vlasti da ne uzimaju stotine miliona evra pomoći od Evropske komisije i optužila ih da se zadužuju "kod šeika" jer trošenje tog novca, za razliku od novca koji se dobija iz Evrope, niko ne kontroliše.

"To je najbolji primer nepoznavanja stvari. I ne samo nepoznavanje, kod nekih je i loša namera - a kod trećih je želja da se dodvore nekome da mogu da ih okrenu protiv državnih organa Srbije", kazao je Vučić nakon obilaska novog bolničkog objekta na Karaburmi.

Naveo je da je ponosan na to što Srbija nije na listi sa Ukrajinom, Bosnom i Hercegovinom, Tunisom, Albanijom, Kosovom i Severnom Makedonijom.

"Zašto da uzmemo 600 ili 700 miliona više nego što nam je potrebno? Već smo uzeli 200 miliona evra. Odbili smo 1,2 milijarde od Međunarodnog monetarnog fonda i ja sam ponosan na to", rekao je Vučić.

Naglasio je da javni dug Srbije ne sme da premaši 60 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i naveo da će "najmoćnije zemlje Evropske unije" imati po 200 odsto javnog duga u odnosu na svoj BDP.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE