Obrenovac, 20.01.2022

ŠOJGU DOLAZI U SRBIJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2019.
Ministar odbrane Rusije posetiće nas tokom 2020.

Foto:Getty images/Mark Thompson/Staff
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu posetiće Srbiju tokom 2020, a srpski ministar Aleksandar Vulin učestvovaće na "Moskovskoj konferenciji" u aprilu 2020.

To je saopšteno iz Ministarstva odbrane posle sastanka ministra Vulina i ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin i Bocan-Harčenko saglasili se da je saradnja dve zemlje unapređena zahvaljujući odličnim ličnim odnosima predsednika dve zemlje i vrhovnih komandanta Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Ministar Vulin je potvrdio da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz istovremeno održavanje dobrih odnosa sa partnerima i na Istoku i na Zapadu, naglasivši da je ova godina bila do sada najuspešnija po broju realizovanih aktivnosti.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da se saradnja u oblasti odbrane Srbije i Rusije konstantno razvija i da vojnotehnička, vojnoekonomska i vojnoobrazovna saradnja predstavljaju značajan segment bilateralne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE