Obrenovac, 15.08.2022

RIK: GLASAČKI LISTIĆI ĆE BITI ROZE BOJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.01.2020.
Kontrolni listić tirkizni

Foto:Depositphotos/Ilustracija
Glasački listići na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji biće roze boje, dok će kontrolni listić za proveru ispravnosti glasačke kutije biti tirkizni.

Na sednici, članovi Republičke izborne komisije potvrdili su i odluku iz Zaključka iz 2016. godine da za štampu izbornih listića bude zaduženo JP "Službeni glasnik" Beograd.

Takođe, članovi RIK-a dodelili su mandat Antunu Rencu sa izborne liste "Gerhard" Podunavske Švabe - Zajedno, Antunu Beku, za člana Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, kao i Mirfatu Tahiroviću sa izborne liste Samoopredeljenje - dr Sulejman Ugljanin za člana Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine.

Na kraju sednice, predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević osvrnuo se na izrađeni Priručnik za obuku za rad u biračkim odborima, koji je uradio RIK, a za koji je naveo da predstavlja svojevrsni priručnik za edukaciju članova u vezi s procedurom i to od primopredaje materijala do utvrđivanja izbornih rezultata.

RIK je uz taj Priručnik, odštampao i Vežbe za logičko-računsku kontrolu ispravnosti rezultata unetih u kontrolni formular i popunjavanje zapisnika o radu biračkog odbora, kao i Vodič za procenu pristupačnosti biračkih mesta, koji će poslužiti za rešavanje problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom prilikom glasanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE