Obrenovac, 05.10.2022

UDRUŽUJU SE ŠAPIĆ I STAMATOVIĆ


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2019.
Potpisan 'Politički okvir udruživanja patriota'

Foto:Printscreen
Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović potpisali su juče u prostorijama SPAS-a u Beogradu, dokument koji će biti osnov budućeg udruživanja i političke saradnje ove dve organizacije.

- Potpisali smo dokument koji smo nazvali "Politički okvir udruživanja patriota" i on podrazumeva okvire političkog delovanja oko kojih smo se gospodin Stamatović i ja usaglasili i na kojima planiramo buduću političku saradnju. Naša saradnja, iako nije bila javna na ovaj način, traje već godinama, i jedni smo od retkih predsednika opština koji smo uspeli da pobedimo mašineriju kao što je SNS u svojim lokalnim sredinama - rekao je Šapić.

Kako je naveo, "doneli smo odluku o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, jer i on i ja smo predsednici opština i bilo bi licemerno da sedimo na čelu opština, a da ne izađemo na lokalne izbore".

- Siguran sam da će naša saradnja u budućnosti biti dugoročna i neće biti uslovljena bilo kakvim izborima, već će biti programsko političko udruživanje dveju sličnih organizacija - rekao je on.

Sporazum je, kako je naglašeno, potpisan kako bi se ozvaničio zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore na proleće 2020. godine. Kada je reč o izlasku na parlamentarne izbore predsednik SPAS-a Šapić je ponovio da je odluka o izlasku na izbore doneta još pre mesec dana, dok je predsednik Zdrave Srbije Stamatović naglasio da će tu odluku doneti na organima stranke.

- Moram da kažem da su ovo patriotske političke partije, a naša dugogodišnja saradnja je pokazala da možemo nešto zajedno da uradimo i da moramo da se vratimo na početak da bismo krenuli napred. A početak je baza, početak su lokalne samouprave. Smatramo da moramo da napravimo rezultate na mikroplanu i ne sumnjam da ćemo na lokalu uz dobru saradnju napraviti dobre rezultete - istakao je Milan Stamatović.

Kako je naveo, odluku o izlasku na parlamentarne izbore doneće na svojim stranačkim organima u januaru, kao i da veruje da smo blizu odluke da na njih i izađemo, jer teško je objasniti biračima zašto izlaze na lokalnom nivou, a ne izlaze na parlamentarnom nivou.

Nadam se da će Skupština stranke o tome doneti ispravnu i dobru odluku za Srbiju - kazao je on.

Lideri SPAS-a i ZS-a pozvali su sve lokalne organizacije, udruženja građana koji deluju na lokalu, a u njihovoj politici vide prostor za saradnju i saglasne su sa političkim načelima ovih organizacija, da im se pridruže kako bi zajedničkim snagama radili u najboljem interesu Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE