Obrenovac, 25.09.2022

VUČIĆ ČESTITAO SI ĐINPINGU NOVU GODINU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2020.
Ponosni smo na naše 'čelično prijateljstvo'

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku NR Kine Si Đinpingu, Lunarnu novu godinu, uz najbolje želje za napredak Narodne Republike Kine i blagostanje bratskog kineskog naroda.

- Kako je nastupajuća godina u znaku koji simbolizuje nove mogućnosti za velike uspehe, uveren sam da ćete, mudrom i odvažnom politikom, nastaviti da vodite svoju zemlju velikim koracima na čvrsto utemeljenom putu ka ostvarenju zacrtanih 'stogodišnjih ciljeva' i Kineskog sna", naveo je Vučić u pismu čestitki predsedniku Siju - navodi se u poruci.

Mi, u Srbiji, naglasio je Vučić, veoma se radujemo impresivnim dostignućima Narodne Republike Kine, ponosni na "čelično prijateljstvo" i sveobuhvatno strateško partnerstvo.

- Vama, poštovani predsedniče, dugujemo veliku zahvalnost za naše čvrste veze i uveren sam da će srpsko-kineski odnosi i u Novoj godini, kao i u deceniji pred nama, nastaviti da jačaju. Plodonosni rezultati saradnje naših dveju zemalja ogledaju se u sve brojnijim zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, kao i u sve značajnijim ulaganjima kineskih kompanija u srpsku ekonomiju - naveo je Vučić.

Istakao je da ga posebno raduje što se razvija kulturna saradnja, što će doprineti još boljem međusobnom razumevanju naših naroda.

- Uz lepa sećanja na moje prethodne boravke u Narodnoj Republici Kini, počastvovan sam što ću uskoro imati priliku da Vam uzvratim bar deo toplog gostoprimstva, koje mi je ukazivano na svakom mestu u Vašoj veličanstvenoj zemlji. U isto vreme, radujem se učešću na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope 15. i 16. aprila u Pekingu - kazao je on.

Činjenica da ćete Vi, ekselencijo, predsedavati Samitom, ističe Vučić, još jedna je potvrda da je format "17+1", od iniciranja 2012. godine, izrastao u sveobuhvatni mehanizam saradnje, kome Republika Srbija daje punu podršku i smatra ga važnim delom Vaše globalne inicijative za promociju mira i saradnje "Pojas i put".

- Uz trajnu zahvalnost na razumevanju Narodne Republike Kine za državne i nacionalne interese Republike Srbije i izraze naše potpune podrške politici ''jedne Kine - primite, poštovani predsedniče, srdačne pozdrave, najbolj želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i izraze mog osobitog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE