Obrenovac, 12.08.2022

TRAMPOV IZASLANIK ZADOVOLJAN


Izvor: Tanjug/Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2020.
Grenel najavio sporazum Beograda i Prištine o železničkom saobraćaju

Foto:I.Milutinović
Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je za Tanjug da Pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice, ili ubrzo posle toga.

Grenel je istovremeno izrazio zadovoljstvo sastankom i istakao da je zahvalan dvema stranama što su došli u Berlin na razgovor.

„Napravili smo dobar napredak u pravcu potpisivanja Pisma o namerama o saradnji u oblasti železnica”, rekao je Grenel.

On je dodao da je diskusija bila veoma konsturktivna pa je bilo vremena da se razgovara i o drugim važnim temama, ali nije precizirao o kojim temama. „Radićemo na tome da se Pismo o namerama završi sledece nedelje ili ubrzo posle toga”, precizirao je Grenel i dodao da će se konsultacije sa stručnjacima na obe strane odvijati preko i-mejla.

Specijani izaslanik predsednika SAD rekao je da želi da zahvali prištinskim i beogradskim ekspertima što su doputovali u Berlin na razgovore. Obnova železničke pruge između Beograda i Prištine, nastavak je dogovora o ponovnom uspostavljajnju avio saobracaja između ta dva grada, nakon 21 godine, podsećaju u ambasadi SAD u Berlinu, gde je ambasador Grenel danas rukovodio sastankom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE