Obrenovac, 14.08.2022

NEMA KORONE


Izvor: Tanjug,B92,Lokalne novine | Obrenovac, 28.03.2020.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronavirus, a kako prenose mediji, zaraženih, nema

Foto:Screenshot/TV Prva


Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze koronavirusom u Vladi Srbije i da je zaražen Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira.                        

"Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao", kaže izvor "Blica" iz Vlade. 

 Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savet stručnjaka bio je da se testiraju svi. 

 "Hteli smo da izbegnemo svaki mogući rizik i za predsednicu Vlade, za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju", kaže sagovornik lista. 

 Jedan od testiranih je i savetnik Brnabićeve za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka lekara dok nisu stigli nalazi. 

 "Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukljujučujući i predsednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao", navodi Bašić. 

 U izolaciji do dobijanja rezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vesti, pojavila na zasedanju kriznog štaba u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

 I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar bio u ličnom kontaktu. 

 Branislav Blažić je trenutno hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE