Obrenovac, 11.08.2022

GRENEL: NISAM RAZGOVARAO O RAZMENI TERITORIJA


Izvor: N1/KoSSev,Lokalne novine | Obrenovac, 29.03.2020.
Kurti obećao da će ukinuti takse

Foto:THOMAS KIENZLE / AFP


Nikad nisam razgovarao sa kosovskim i srpskim predsednikom o razmeni teritorija kao rešenju kosovskog pitanja i nikada nisam video "tajni sporazum", poručio je specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel.                                 

U intervjuu za kosovsku T7 rekao je da razmenu teritorija ne vidi kao dobar sporazum.      

Tvrdi da takse štete ekonomiji, te da "ne treba očekivati od Sjedinjenih Država da nastave sa pružanjem podrške politici koja šteti ekonomiji", prenosi KoSSev .      

"Nikada, nikada nismo raspravljali o tom pitanju u mom prisustvu, to nije nešto što sam video ili da je o tome pričano, i dozvolite mi da budem jasan, rekao sam ovo ranije, to smo rekli i putem Tvitera, dali smo izjave za medije. Ovo nam nije prvi put da smo jasni da su ove glasine prosto samo glasine", rekao je Grenel o tome da li je bilo razgovora o razmeni teritorija.      

"Mi to govorimo već neko vreme, ali neki odlučuju da ne veruju u to i to nije na nama. Možemo samo da konstatujemo ono što znamo da su činjenice, a činjenica je da ja nikada nisam video (tajni sporazum)", dodao je.      

Upitan da li je razmena teritorija "dobra opcija", Grenel je odrično odgovorio: "Lično ne, ne vidim to kao opciju, ali želim da budem potpuno jasan da su sve to politička pitanja…Mi, SAD, zaista smo usredsređeni na ekonomska pitanja".      

Dodao je da je ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta rešenje za političke probleme.      

Grenel je u intervjuu za T7 otkrio detalje razgovora u, sa sada već premijerom u ostavci, Aljbinom Kurtijem u SAD rekavši da mu je on tada obećao da će ukinuti taksu na srpsku robu.      

"Pogledao me je u oči i rekao da će da ukine takse", kazao je Grenel.      

Kako je rekao, "stav SAD je da stopostotne takse štete ekonomiji i narodu Kosova".      

"Zato nema smisla da imamo politike koje štete ekonomiji, a koje ne dozvoljavaju preduzećima da napreduju i otvaraju nova radna mesta. To dotiče mlade koji hoće radna mesta i kada politike same oštete ekonomiju, ne treba se očekivati od nas, Sjedinjenih Država, da nastavimo da podržavamo politike koje štete ljudima i aktivnost u stvaranju radnih mesta", dodao je Grenel.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE