Obrenovac, 12.08.2022

BOREL STIŽE U BEOGRAD


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2020.
Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

Foto:Frederick FLORIN/AFP
Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel, posetiće danas Kosovo, dok će u petak, 31. januara, boraviti u Beogradu.

Tokom posete, Borel će se sastati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima parlamentarnih političkih stranaka, saopšteno je iz Kancelarije EU na Kosovu. 

Šef diplomatije EU će takođe posetiti Termoelektranu Kosovo B u Obiliću, kako bi inaugurisao radove finansirane od strane Evropske unije.

Kasnije tokom dana, Borel će posetiti Prizren.

Borel 31. januara u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

Šef diplomatije EU, Žozep Borel, u prvu zvaničnu posetu Srbiji stiže 31. januara, a tokom dvodnevne posete Srbiji sastaće se sa sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao i predstavnicima političkih stranaka i civilnog društva, najavljeno je u Evropskoj službi za spoljne poslove.

U Briselu je zvanično najavljeno da će Žozep Borel u Beogradu, u koji stiže nakon posete Prištini, boraviti do 1. ferbruara.

Visoki predstavnik EU je nedavno najavio svoju posetu Beogradu, kao i Prištini, kako bi lično sagledao mogućnosti za obnovu dijaloga između Beograda i Prištine.

Briselski zvaničnik je prilikom stupanja na dužnost šefa diplomatije preuzeo i ulogu glavnog posrednika u dijalogu Beograda i Prištine od Federike Mogerini.

On je više puta naglašavao da će mu jedan od prioriteta biti rešavanje kosovskog pitanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE