Obrenovac, 08.12.2021

IRAN POŠTUJE TERITORIJALNI INTEGRITET SRBIJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 31.12.2019.
Ambasador Abdulahi u oproštajnoj poseti kod Vučića

Foto:Tanjug/Predsedništvo Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Islamske Republike Iran Huseina Molu Abdulahija i zahvalio mu što je, tokom diplomatskog mandata u Beogradu, dao značajan doprinos razvoju bilateralnih odnosa i na najbolji način predstavio iransku civilizaciju i kulturu.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija oseća iskreno prijateljstvo prema Iranu, koji, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uvažava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

Ambasador Abdulahi je rekao da, uprkos pritiscima, Iran ostaje dosledan tom principijelnom stavu i nastaviće da Srbiju, kao prijateljsku zemlju, još snažnije podržava u međunarodnim organizacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je istakao da će Srbija da čuva veze sa prijateljskim zemljama poput Irana i da razvija saradnju u oblastima, u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes, uz nadu da će, pre svega, ekonomska saradnja da doživi uspon.

Ambasador je preneo pohvale iranskog državnog vrha za lično interesovanje i inicijativu predsednika Vučića za unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Na sastanku je dogovorena zvanična poseta predsednika Vučića Teheranu tokom sledeće godine, koju je, na njegovu žalost, iz zdravstvenih razloga ove godine morao da odloži.

Ambasador Abdulahi je potvrdio opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom.

Vučić je ambasadoru Abdulahiju poželeo mnogo sreće i uspeha na ličnom i poslovnom planu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE