Obrenovac, 14.08.2022

TRKA ZA LIDERA PSG


Izvor: nova.rs/Nataša Latković/Lokalne novine | Obrenovac, 04.09.2020.
Sergej se premišlja, a Grbović kandiduje

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs, Andrija Vukelić/Tanjug


Izborna skupština Pokreta slobodnih građana, na kojoj će biti izabrani njegovi organi, trebalo bi da budu održana 19. septembra. Kako je potvrđeno za Nova.rs, kandidat za predsednika PSG biće Pavle Grbović, a izvori našeg portala navode da se Sergej Trifunović ozbiljno premišlja da još jednom učestvuje u trci za lidera.

Nakon katastrofalnog rezultata na parlamentarnim izborima 21. juna, Pokret slobodnih građana doneo je odluku o održavanju izborne skupštine.

Taj skup je prvo bio zakazan za 5. septembar, ali je održavanje izbora odloženo za još 14 dana zbog aktuelne situacija sa koronavirusom.

Kako je ranije najavljeno, na izbornoj skupštini biće birani članovi Predsedništva i Glavnog odbora, kao i predsednik Pokreta, a prema našim informacijama nije isključeno da budu tri kandidata.

Za sada je izvesno da će se za tu funkciju kandidovati Pavle Grbović, aktuelni zamenik lidera PSG.

“Definitivno ću se kandidovati za predsednika Pokreta. Naravno, ukoliko prethodno ispunim formalne pretpostavke, kao što je prikupljanje određenog broj potpisa”, kaže Grbović za Nova.rs.

On nije želeo da otkrije sa kojim programom će izaći pred članove izborne skupštine, navodeći da će ga prvo njima predočiti, ali da će to svakako biti poznato javnosti po završetku izbora u PSG-u.

Prema saznanjima nova.rs, i Sergej Trifunović, aktuelni predsednik Pokreta, razmišlja da se još jednom kandiduje za istu funkciju. On nam tu informaciju, međutim, nije potvrdio, niti je demantovao.

“Ne mogu da razgovaram. Hvala, prijatno”, rekao je Trifunović.

Aktualni lider PSG je inače bio inicijator promene odluke u PSG-u o izlasku na izbore, na kojima je taj pokret osvojio svega 1,7 odsto. Nakon toga, Trifunović je rekao da će Skupštini ponuditi ostavku i da “misli da je to logičan potez”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE