Obrenovac, 19.08.2022

IZBORI U POKRETU


Izvor: nova.rs/Danilo Savić,Lokalne novine | Obrenovac, 23.08.2020.
Grbović: Niko nas nije pozvao u Udruženu opoziciju

Foto:wikipedia


Potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović rekao je tokom gostovanja na N1 teleziviji da taj pokret niko nije pozvao u Udruženu opoziciju Srbije, kao i da su pred ovom političkom opcijom mnogo veći izazovi. Najavio je kandidaturu za potpredsedničko mesto na unutarstranačkim izborima i pozvao stranke da pregovaraju oko zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima 2022.

Grbović se osvrnuo na medijske spekulacije da je u kontaktu sa liderom Stranke slobode i pravde (SSP) Draganom Đilasom oko ulaska u Udruženu opoziciju i naglasio da takav poziv nije dobio.

“Sa Draganom Đilasom sam se poslednji put čuo u maju, tako da informcija koje pojedini mediji plasiraju apsolutno nije tačna. Tačno je da sukob sa Đilasom nemam, kao i da je eventualna saradnja moguća ali do nikakvih razgovara nije došlo“, rekao je Grbović za N1.

Potpredsednik PSG naglasio je da je sada u tom pokretu prioritet održavanje unutarstanačkih izbora, na kojima će se birati predsedništvo, kompletan glavni odbor stranke, kao i lidera pokreta. Upitan da li će se on sam kandidatovati na unutarstranačkim izborima, Grbović je rekao da se to od njega očekuje, te da on ima veliku podršku unutar pokreta, iako je u jednom trenutku bio van javnog života i da je bio blizu da napusti političku pozornicu.

“Sadašnje rukovodstvo apsolutno nema legitimitet da donosi tako važne odluke, pa je najpoštenije da Skupština donese odluke u kom pravcu će pokret ići u narednom periodu”, jasan je Grbović.

Grbović je zaključio da je potpuni promašaj da se sada opozicija bavi rezultatima izbora, kao i međustranačkim nesleganjima, već da treba da predloži zajedničkog kandidata za predsedničke izbore 2020.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE