Obrenovac, 08.12.2021

ZAHVALNOST ZA POŠTOVANJE TERITORIJALNOG INTEGRITETA SRBIJE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 01.08.2019.
Stefanović razgovarao sa Bocan Harčenkom

Foto:MUP Republike Srbije
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je juče u Beogradu sa novoimenovanim ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Stefanović se tom prilikom još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta naše zemlje, kao i dragocenoj podršci po pitanju sprečavanja prijema takozvanog Kosova u Interpol.

On je na sastanku ocenio da Ministarstvo unutrašnjih poslova ostvaruje vrlo dobru saradnju sa nadležnim službama Ruske Federacije u oblasti bezbednosti, posebno sa Federalnom službom obezbeđenja, Nacionalnom gardom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije.

Stefanović je naveo da se ova saradnja najpre ogleda u velikom broju obuka koje ruska strana organizuje za pripadnike MUP-a, kao i razmeni iskustva, i izrazio uverenje da će se ona nastaviti sa nesmanjenim intenzitetom i u periodu koji predstoji.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da je Rusija veoma zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa našom zemljom u svim oblastima, a posebno u oblasti unutrašnjih poslova, i izrazio spremnost za nastavak podrške daljem jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije kroz organizovanje novih obuka i seminara.

Bocan-Harčenko je takođe istakao spremnost Ruske Federacije da podrži Srbiju po pitanju Kosova i Metohije.

On je naglasio da je za Rusku Federaciju Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da će njegova zemlja u skladu sa tim nastaviti da pruža podršku Srbiji po pitanju sprečavanja ulaska takozvanog Kosova, ne samo u Interpol, već i u sve međunarodne institucije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE