Obrenovac, 04.12.2021

USKLAĐIVANJE SA ZAKONODAVSTVOM EU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.11.2019.
Skupština Srbije usvojila Zakon o poštanskim uslugama

Foto:Slobodan Miljević
Skupština Srbije usvojila je Zakon o poštanskim uslugama kojim se obezbeđuje veći stepen zaštite korisnika ovih usluga i odgovornost poštanskih operatera i pošiljaoca.

Zakon o poštanskim uslugama treba da doprinese efikasnijem funkcionisanju poštanske mreže i unapređenju uslova pristupa toj mreži, kao i da dovede do razvoja tržišta poštanskih uslova, shodno potrebama privrede i građana.

Time se obezbeđuje da univerzalne poštanske usluge budu u potpunosti u skladu sa društvenim, ekonomskim i tehnološkim okruženjem.

Donošenjem ovog zakona reguliše se tržište poštanskih usluga, postiže se usklađivanje sa zakonodavstvom Evropske unije, aktima Svetskog poštanskog saveza i zahtevima Svetake trgovinske organizacije.

Prethodna zakonska rešenja nisu mogla da prate zahteve tržišta poštanskih usluga koje karakteriše pojava rastućih i promenljivih zahteva korisnika i sve većeg broja novih poštanskih operatora u delu komercijalnih poštanskih usluga što dovodi do povećanja rizika po potrošače i operatere.

Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza čiji je osnovni cilj ispunjavanje međunarodnih obaveza koje proističu iz članstva Srbije u tom savezu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE