Obrenovac, 08.12.2021

GRAD JE OTVOREN ZA SVAKU SUGESTIJU, KRITIKU, KOMENTAR


Izvor: FoNet,Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2019.
Radojičić: Konstantno radimo na unapređenju komunikacije sa građanima

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Komunikacija Gradske uprave i građana izuzetno je važna, što se odnosi na svaki komentar, sugestiju i kritiku sugrađana, i zbog toga konstantno radimo na unapređenju komunikacije putem Beokoma, koji je uvek na raspolaganju građanima, izjavio je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, Radojičić je naglasio da je od početka mandata posvećen unapređenju komunikacije sa građanima i ukazao da je to u skladu sa primenom koncepta "pametnih gradova" za koji se zalaže.

"U 'pametnim gradovima', komunikacija građana i Uprave je brza, jednostavna i moguća putem telefona, imejla, aplikacija. Putem Beokom servisa, gde uvek ima nekog da čuje građane, 24 sata oni mogu da prijave svoje probleme. Operateri rade u dve smene, a Komunalna milicija u trećoj. Radi se svaki dan u godini, i nedeljom i praznicima. Oni su tu da ih saslušaju, posavetuju, da reaguju na svaku pritužbu. Trudimo se da svaki problem rešimo najbrže moguće, u skladu sa kapacitetima službi", rekao je Radojičić, kako je navedeno u saopštenju gradske uprave.

Prema njegovim rečima, "godišnje se beleži oko 140.000 telefonskih razgovora, a znatno su unapređene i elektronske komunikacije, dok ih je ranije u toku cele godine bilo svega nekoliko stotina. Ima više od 30.000 poruka samo putem pametnih aplikacija, i više desetina hiljada putem društvenih mreža".

On je rekao i da su "građani uključeni i u odlučivanje, putem raznih anketa, kao što je trenutno izbor imena za novi park u okviru Beograda na vodi".

"Nedostaci na sistemu daljinskog grejanja i isporuci tople vode, neki su od najčešćih problema na koje su se građani u prethodnom periodu žalili. Ove godine je intenzivirana i bolje koordinisana sanacija udarnih rupa kao i uklanjanje divljih deponija", precizirao je Radojičić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE