Obrenovac, 12.08.2022

IZMENE ZAKONA O ORU┼ŻJU


Izvor: b92,Tanjug, prva,Lokalne novine | Obrenovac, 03.03.2020.
Po─Źeli ju─Źe, danas nastavak...

Foto:Screenshot/Tv Prva


Izmenama Zakona se pomera rok sa 5. marta 2020.godine za dve godine za preregistraciju oru┼żja.     

Skup┼ítina ─çe rad ─çe nastaviti danas, a na dnevnom redu su Predlog zakona o potvr─Ĺivanju protokola o izmenama i dopunama Konvencije o za┼ítiti lica u odnosu na automatsku pbradu li─Źnih podataka, kao i Predlog zakona o potvr─Ĺivanju Aneksa 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnolo┼íkoj saradnji izme─Ĺu Vlade Srbije i Vlade Azerbejd┼żana. 

 Pred poslanicima su i Predlog odluke o izmenama Odluke o razre┼íenju i imenovanju ─Źlanova i zamenika ─Źlanova RIK-a koji je podnela poslani─Źka grupa Stranka moderne Srbije. 

 Parlamentarci su podr┼żali izmene zakona u na─Źelnoj raspravi, a o njima ─çe se najverovatnije glasati u sredu. 

 Tokom rasprave o izmenama Zakon o oru┼żju i municiji, poslanik Srpske radikalne stranke Bo┼żidar Deli─ç ocenio je da prethodni rok nije bio realan, jer se prvi put od svih vlasnika oru┼żja tra┼żio i zdravstveni pregled, dok je socijalista Ne─Ĺo Jovanovi─ç najavljuju─çi podr┼íku zakonu rekao da se ne sme dozvoliti da se gra─Ĺani zbog stalnog odlaganja oglu┼íuju o svoje obaveze. 

 Produ┼żenje roka nije sporno, rekao je poslanik Stranke moderne Srbije Aleksandar Stevanovi─ç i ocenio da je neophodno bolje planiranje zakona, jer se, ka┼że, i ranije de┼íavalo da su zakoni dono┼íeni, a da nema administrativnih kapaciteta za primenu. 

 Poslanik na listi Srpske napredne stranke Marijan Risti─Źevi─ç, jedan od predlaga─Źa izmena Zakona o oru┼żju i municiji, rekao je da se izmenama zakona rok za preregistraciju oru┼żja sa 5.marta 2020.godine pomera za dve godine. 

 On je ocenio da je rok od dve godine primeren i da bi MUP i RTS trebalo da na svaka tri meseca podse─çaju gra─Ĺane na rok koji, ka┼że, nije beskona─Źan. 

 Prema Risti─Źevi─çevim re─Źima, oko pola miliona gra─Ĺana nije pokrenulo postupak za zamenu oru┼żanog lista, ocenjuju─çi da je jedan od razloga i komplikovana procedura. 

 Verujem da zakon nije zavr┼íen i da u naredne dve godine eventualno mo┼że da se donese novi ili da se postoje─çi popraviÔÇŁ, rekao je Risti─Źevi─ç.      

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE