Obrenovac, 19.08.2022

4000 GRADJANA PREVEZENO U SRBIJU


Izvor: N1,Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2020.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je do sada najveću pomoć u borbi sa epidemijom koronavirusa Srbiji dala Kina, kao i da Rusija sprema pomoć koju će nam poslati

Foto:Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević


Rekao je da bi iz Indije trabalo da stigne sedam miliona i 700 hiljada rukavica, za šta je otišao avion, kao i da je do sada dovezeno oko 4.000 građana Srbije iz inostranstva.                                 

"To je u ovom trenutku jedna činjenica i niko ne bi trebalo da se ljuti zbog toga što mi to govorimo. Kina je u ovom trenutku u mogućnosti da nam pomogne", rekao je Dačić tokom gostovanja na TV Pink.      

"Sedam miliona i 700 hiljada rukavica trebalo je iz Indije da dođe i po to je otišao avion iz Evropske unije - tako da je ta donacija Evropske unije samo let", rekao je Dačić.      

On je kazao i da je do sada dovezeno oko 4.000 građana Srbije iz inostranstva, a prema njegovim rečima, bilo je mnogo onih koji su odustali od povratka.      

Rekao je i da je napravljen dogovor da EU prevozi naše ljude i da će Srbiji da iskoristi te mehanizme da pomogne tamo gde sama ne može da dođe.      

Srbija besplatno prevozi svoje državljane, što nije slučaj sa drugima, rekao je Dačić.      

Rekao da državljana Srbije koji žele da se vrate u Srbiju ima u Indiji, u Tajlandu, u Vijetnamu, Egiptu, Somaliji, na Maldivima, u Alžiru i Nigerija, gde su radnici Energoprojekta, kao u Meksiku, Japanu, Kongu i SAD gde se do sada za povratak prijavilo 700 ljudi.      

Dačić je rekao da je i Crna Gora plasirala laž da je Srbija zaplenila tri njihova respiratora, a da je situacija bila takva da je Srbija naručila respiratore preko firme, koja je verovatno te respiratore uzela od druge privatne firme, koja je imala dogovor sa Crnom Gorom, ali da je Crna Gora trebalo da se obrati Srbiji i da bi problem bio rešen. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE