Obrenovac, 09.12.2021

48. PROTEST 'JEDAN OD PET MILIONA'


Izvor: Beta/Insajder,Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2019.
Protiv zagađenja vazduha i izmeštanja Savskog mosta

Foto:Twitter/#1od5miliona
Protest „Jedan od pet miliona", 48. po redu, prošao je u znaku pružanja otpora zagađenju vazduha u Beogradu, ali i „zagađenju kulture”. Završen je kod Savskog tramvajskog mosta, čije je izmeštanje najavila gradska vlast.

Irena Živković iz Udruženja građana „Izbor postoji” pozvala je okupljene da 15. novembra dođu u Bor gde, kako je rekla, „nije u toku zagađenje već zločin nad građanima”.

„Ne plaše se odgovorni krivičnih prijava koje ćemo podneti, već vas koji ste na ulici. Zato dođite 15. novembra u Bor da nam pružite podršku i pomoć”, rekla je Živković.

Ona je navela da rukovodstvo RTB Bora ne dozvoljava radnicima da se pridruže protestima protiv zagađenja vazduha  u tom gradu i ocenila da je „ugovor o RTB-u izdaja Bora”.

Živković je precizirala da će krivičnu prijavu učesnici protesta podneti protiv zagađivača, gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića i ministra Gorana Trivana koji je, kako je navela, „stao u zaštitu stranog investitora, a ne građana”.

Meštani Bora već mesecima unazad protestuju protiv zagađenja u njihovom gradu, a koje je od početka godina najmanje devet puta bilo štetno po zdravlje ljudi.

Student FON-a: Bojkotovaćemo cirkus koji vlast naziva izborima

Jedan od organizatora protesta i student Fakulteta organizacionih nauka Moma Kovačević je pozvao na bojkot izbora i osvrnuo se na doktorat Siniše Malog koji Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka nije proglasilo plagijatom, ali je predložilo javnu osudu zbog „neakademskog ponašanja” u doktoratu.

On tvrdi da dekan tog fakulteta, Milija Suknović, nije dopustio da se, po predlogu profesora, glasa o tome da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.

„Taj doktorat jeste plagijat”, rekao je Kovačević.

Kako je dodao, protesti na ulici daju rezultate i njihove učesnike ne može niko zastrašiti.

„Bojkotovaćemo cirkus koji vlast naziva izborima. Hoćemo bojkot”, naglasio je Kovačević.

Učesnici protesta su do zgrade Vlade stigli praćeni pesmom Đorđa Balaševića „Samo da rata ne bude” u izvođenju dečjeg hora, emitovanom sa kamiona na čelu protestne povorke.

Sa Savskog mosta u Beogradu, gde se protest i završio, poručili su da neće dozvoliti vlastima da ga sruše.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE