Obrenovac, 19.08.2022

DEMOKRATSKA STRANKA OBELEŽILA 30 GODINA RADA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 04.02.2020.
Lutovac: Sazreli smo, vreme je da prestanemo da se delimo

Foto:Printscreen
Demokratska stranka obeležila je juče 30 godina od posleratne obnove rada pres konferencijom.

Godišnjica je obeležene uz poruku predsednika Zorana Lutovca da su na jučerašnji dan pre tri decenije postavljeni ciljevi koji i danas važe - da Srbija bude zemlja slobodnih i ravnopravnih ljudi, solidarnosti, tolerancije i jednakosti i da bude ravnopravna članica porodice evropskih zemalja.

Za svečanosti i proslave, kaže, nije sada trenutak:

"Danas nećemo slaviti, jer znamo da ovo gde smo danas nije odredište, već samo usputna stanica", rekao je Lutovac.

Istakao je da je DS sve vreme bila uz građane, da je nekada vodila, nekada grešila, ali da je za svoje greške uvek polagala račune građanima.

Podsetio je da je DS sa drugim opozicionim strankama, udruženjima i pokretima formirala Savez za Srbiju i dodao da se od tada, kako kaže, politička situacija u zemlji značajno promenila.

Naveo je da se za DS govorilo da je "najveći srpski rasadnik stranaka", i dodao da je bila podložna razlikama u mišljenju koje su dovodile do izlaska određenih ljudi iz nje.

"Međutim, proteklih 30 godina DS je sazrela, mi smo sazreli i vreme je da prestanemo da se delimo i počnemo da se ujedinjujemo sa onima sa kojima delimo ideologiju, sa kojima se slažemo oko ciljeva za koje se borimo, iako se nekada mimoilazimo u mišljenju oko načina na koje ćemo te ciljeve ostvarivati", rekao je Lutovac.

Vrednosti i deje DS su trijumfovale, jer ih je prihvatila aktuelna vlast, kaže Lutovac, mada ističe da ih je prihvatila samo deklarativno, da bi bila prihvatljiva zapadu, a me zato što veruje u njih.

Na pres konferenciji je, inače, pored Lutovca stajao samo Ivan Vujačić, član Političkog saveta stranke.

On je rekao je da je DS prva promovisala da Srbija treba da bude moderna zemlja u Evropi, pomogla da se otpišu dugovi, pokrenula privredu, otvorila perpsektivu ljudima da normalno žive...

Osnivačka skupština DS održana je pre tri decenije, 3. februara 1990. godine, čime je i formalno obnovljen rad izvorne DS Ljube Davidovića, koja je osnovana 1919. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE