Obrenovac, 14.08.2022

I ONI SE PITAJU


Izvor: B92, Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 04.03.2020.
Ratni vojni invalidi učestvuju u izradi podzakonskih akata

Foto:Printscreen


Predstavnici udruženja ratnih vojnih invalida, boraca, civilnih invalida rata i njihovih porodica sastali su se s resornim ministrom Zoranom Đorđevićem.

Sastali su se kako bi razgovarali o donošenju podzakonskih akata sa ciljem primene usvojenog zakona o njihovim pravima.                          

Ministar Đorđević istakao je da predstavnici udruženja moraju biti uključeni u izradu podzakonskih akata i upoznao ih s načinima pomoću kojih će im to biti i omogućeno. 

 "Cilj nam je da učestvovanje predstavnika udruženja u izradi podzakonskih akata postane praksa u budućnosti, jer je u interesu i države i članova udruženja najefikasnija primena ovog zakona. Potrebno je formirati radne grupe u kojima će učestvovati i predstavnici udruženja koji će razmatrati i donositi svoje odluke na različite teme, a činiće ih ljudi koji će radom i znanjem zaista doprineti što efikasnijim i boljim rezultatima“, rekao je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja. 

 Đorđević je rekao da će primedbe i sugestije i onih koji ne budu članovi radnih grupa, biti razmatrane, kao i da će se konačne odluke na kraju zajedno donositi, navedeno je u saopštenju. 

 Prema njegovim rečima, veoma je bitno da rad radnih grupa bude konstruktivan i efikasan, jer cela procedura izrade i donošenja podzakonskih akata iziskuje dosta vremena, s obzirom da je za to potrebno mišljenje i drugih nadležnih institucija. 

 Državni sekretar Nenad Nerić istakao je da će se, tokom izrade podzakonskih akata, pravilnici koji već postoje, a važeći su i dobri, prebaciti u normativni akt, dok će se određeni doraditi kako bi bili bolji, a izradiće se i oni koji do sada nisu postojali.                      

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE