Obrenovac, 19.01.2022

MINISTAR POZIVA NA POŠTOVANJE REZOLUCIJE 1244


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.10.2019.
Stefanović: Prijem Kosova u Interpol bio bi politička odluka

Foto:Petar Milošević
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da bi prijem takozvanog Kosova u Interpol bio politička odluka i da bi tada Priština bila u situaciji da raspisuje lažne poternice za svim vojnicima i policajcima koji su se suprostavljali terorizmu devedesetih godina.

On je naglasio da je Srbija više puta upozoravala da su Interpol osnovale UN i da su oni u obavezi da poštuju rezolucije koje su UN donele, a da je jedna od njih Rezolucija 1244.

- Po Rezoluciji 1244, KiM je deo Srbije i ne mogu samostalno biti deo neke međunarodne organizacije, jer bi se time impliciralo da je to neka posebna država, a nije - naglasio je Stefanović.

Takođe, navodi, jasno je definisano da deo Interpola mogu biti samo država članica UN ili posmatrači, što tzv. Kosovo nije.

- Činjenica je da Prištini u tome pomaže deo zapadnih zemalja, jer aktivno lobiraju za njihov prijem u Interpol. Mi se obraćamo svim članicama šta bi bila posledica ako Kosovo uđe u Interpol - rekao je Stefanović za Tv Pink.

Dodaje da će se politizacijom te organizacije doći do toga da o slučajevima odlučuje politički.

- Neće se više poštovati da li imate za kriminalcem raspisanu crvenu Interpolovu poternicu, već ko ju je raspisao. Ako donesete političku odluku nema više profesionalnog rada - naveo je Stefanović.

On je rekao da Priština i sada ima mogućnost da se bori protiv kriminala i korupcije preko UNMIK-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE