Obrenovac, 15.08.2022

AMBASADOR ITALIJE U POSETI KOD DAČIĆA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.02.2020.
Razgovor o predstojećoj poseti Luiđija Di Maja

Foto:MSP
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je juče u kurtoaznu posetu ambasadora Italije u Beogradu, Karla Lo Kaša i italijansku delegaciju Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje, koja boravi u Srbiji povodom bilateralnih političkih konsultacija dva ministarstva.

U razgovoru je bilo reči o predstojećoj poseti ministra za spoljne poslove i ekonomsku saradnju Italije Luiđija Di Maja Beogradu, koja će se realizovati 10. februara.

Tokom razgovora konstatovano je da je poseta italijanskog ministra veoma značajna, kako za dalji razvoj bilateralnih odnosa i saradnje na svim poljima od obostranog interesa, tako i za nastavak podrške Italije evrointegracijama Republike Srbije i regiona.

Prethodno, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije održane su druge bilateralne političke konsultacije sa Italijom.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova i ekonomske saradnje Italije predvodio je generalni direktor za Evropsku uniju Vinćenco Ćeleste, dok su sa naše strane razgovore vodili v.d. pomoćnika ministra za bilateralnu saradnju ambasador Tatjana Conić i v.d. pomoćnika ministra za Evropsku uniju ambasador Dejan Ralević.

Tokom dve odvojene sesije delegacije su razmenile mišljenja o procesu evrointegracija Srbije i regiona, i saradnji u okviru regionalnih inicijativa. Posebno je naglašen značaj kontinuirane podrške Republike Italije evropskom putu Srbije. Kada je reč o bilateralnim pitanjima, potvrđen je visok nivo bilateralnih odnosa, istaknuta učestalost razmene poseta na visokom nivou i saradnja u oblasti ekonomije.

Postignuta je saglasnost da se treći krug političkih konsultacija održi u Rimu u narednom periodu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE