Obrenovac, 28.01.2022

'DIJALOGOM DO PRIHVATLJIVOG REŠENJA'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 06.12.2019.
Lutovac se sastao s predstavnicima sukobljenih grupa stranačke omladine

Foto:Printscreen
Predsednik DS Zoran Lutovac sastao se s predstavnicima omladine, koja je prethodnih dana "iskazala razmimoilaženje u stavovima oko izbornog kongresa".

Kao i povodom odluke o raspuštanju omladine.

U saopštenju DS navodi se da se Lutovac na odvojenim sastancima sastao sa "obe grupe demokratske omladine", a da je nakon sastanaka rekao da je zbog interesovanja javnosti spreman da sa posebnom pažnjom razmotri sve činjenice u vezi sa sporom dve grupe omladine.

"Nakon razgovora sa obe grupe omladinaca ću pozvati ugledne pravnike, kao što su Dragor Hiber i advokat Predrag Zagorčić, koji će utvrditi sve činjenice u vezi sa izbornim kongresom omladine. Verujem da je ovo pravi način da se u okviru stranačkih organa suprotstave oprečni stavovi i da se u zajedničkom dijalogu dođe do prihvatljivog rešenja", kazao je Lutovac.

Lutovac je istakao da veruje da je to pravi način da se u okviru stranačkih organa "suprotstave oprečni stavovi" i da se "u zajedničkom dijalogu dođe do prihvatljivog rešenja".

"Apelujem na stranačke kolege da se ubuduće svi suzdržimo da u javnosti komentarišemo unutarstranačka dešavanja, i da se okrenemo oštroj i beskompromisnoj opozicionoj borbi za prava građana i građanki. Pozivam sve da se sutra vidimo na protestu u Valjevu i iskažemo solidarnost sa Aleksandrom Obradovićem", zaključio je on.

Izvršni odbor DS doneo je u subotu odluku o raspuštanju Gradskog odbora Beograda "zbog neaktivnosti" i demokratske omladine čiji predstavnici, kako su obrazložili, "prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja".

Omladina DS došla je u subotu uveče u centralu stranke u Beogradu i zahtevala razjašnjenje njihovog raspuštanja.

Deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) napustio je u subotu sednicu GO u Beogradu, a jedan od njih Branislav Lečić kazao je novinarima da mu nije data reč kada je zatražio, i ocenio da se demokratija "polako ukida u DS".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE