Obrenovac, 05.10.2022

BRNABIĆ SE SASTALA SA ORICIJEM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.08.2019.
U fokusu razgovora saradnja sa OEBS-om i reforma izbornog procesa

Foto:Vlada Srbije
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je juče sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem o projektima koje implementira Vlada Srbije, u saradnji sa OEBS-om i o saradnji sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Premijerka Brnabić je naglasila da je Vlada Srbije posvećena implementaciji preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), savetodavne institucije OEBS-a, sa kojom relevantne institucije sarađuju kroz trogodišnji program koji je započeo 2017. godine.

Predsednica Vlade, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, održali su sastanak sa predstavnicima ODIHR-a i ambasadorom Oricijem, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa međima.

Tokom sastanka, predsednica Vlade je najavila da će Vlada formirati Radnu grupu koja će raditi sa ODIHR-om na daljoj reformi izbornog procesa, navodeći da je niz preporuka, kao što je unapređenje Jedinistvenog biračkog spiska i rad Republičke izborne komisije, već implementirano kroz značajna unapređenja od 2017. godine kada je Vlada započela saradnju sa ODIHR.

Šef Misije OEBS-a je pohvalio posvećenost Vlade Srbije procesu reformi, naglašavajući da će značajan doprinos tome svakako pružiti ODIHR i dodao da je Misija OEBS-a spremna da pomogne u tehničkom smislu.

Na sastanku, premijerka Brnabić i ambasador Oricio razgovarali su i o donošenju Medijske strategije, procesu u kom je Misija OEBS-a pružila stručnu pomoć, pri čemu su se sagovornici saglasili da je važno do samog kraja ovog procesa sačuvati njegov transparentan i inkluzivan karakter.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE