Obrenovac, 08.12.2021

KAMPANJA ZA BOJKOT IZBORA JE POČELA


Izvor: Insajder.net,Lokalne novine | Obrenovac, 07.10.2019.
Savez za Srbiju započeo kampanju za bojkot predstojećih izbora

Foto:Srđan Ilić
Lideri političkih stranaka, članovi Saveza za Srbiju, iz više gradova i mesta započeli su u nedelju zvaničnu kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora.

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac započeo je kampanju za bojkot razgovorom sa građanima Barajeva gde je istakao da DS i SzS nisu spremni na fingirane pregovore sa vlašću o izborima koji bi bili održani na proleće 2020. godine

On je istakao da je za takve pregovore kasno i da oni ne mogu doprineti primarnom cilju: ukupnom preobražaju društva, promeni sistema i poštovanju prava i sloboda, prenosi se u saopštenju DS.

On je pozdravio angažovanje međunardonih institucija naglasivši da eventualni razgovori ne bi uticali da se promeni odluka da se na izbore ne izlazi.

"Izlazimo samo na poštene izbore, nakon donošenja sveobuhvatnog sporazuma i vremena od devet meseci potrebnog za njegovu implementaciju", poručio je predsednik DS.

Predsednik Stranke slobode i pravde i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas kampanju je započeo u Zrenjaninu gde je izjavio da u Srbiji nema slobode, pravde, medija, ni izbora i da zato Srbija kreće u bojkot.

"U Srbiji nema slobode, nema pravde, nema medija, nema izbora. Čvrsto smo odlučili da to ljudima vratimo. Od danas, mi krećemo po Srbiji, rešeni da dodjemo do što više ljudi. Svaki čovek je dragocen u ovoj borbi. Srbija kreće u bojkot", rekao je Đilas.

Borko Stefanović, potredsednik Stranke slobode i pravde, kampanju je započeo sa pijace iz Sremske Mitrovice. On je u razgovoru s građanima rekao da će SzS doći do svakog čoveka dok svi ne čuju poruku "istine, pravde i slobodnih izbora".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je u Pančevu da bojkot sistema, a ne samo izbora, apsolutno nema alternativu na putu ka promeni vlasti u dogledno vreme, i da je bojkot borba koja će dovesti do fer i slobodnih izbora.

"Ako želimo promene u vremenu kraćem od četiri godine, ne smemo nastaviti da pristajemo na sadašnje uslove. Računica je vrlo jasna - ako vam je dosta poniženja, ucena, vređanja inteligencije, rijalitija i ispraćaja članova porodice u inostranstvo - prestanite da pristajete na uslove koje su nam nametnuli", rekao je Jeremić u Banatskom Novom Selu kod Pančeva, gde je razgovarao sa građanima.

On je objasnio da je kampanju bojkota krenuo iz Pančeva, jer je danas 75. godišnjica oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Dveri Boško Obradović počeo je kampanju bojkota izbora iz Kraljeva ističući da bojkot ne znači odustajanje i pasivno posmatranje, već razgovor sa svakim građaninom Srbije o tome šta bojkot znači.

On je u razgovoru s Kraljevčanima istakao da se bojkotom ne odustaje od izbora, već bori za fer i poštene izbore.

"JEDAN OD PET MILIONA": POZDRAVLJAMO ODLUKU O BOJKOTU

Udruženje "Jedan od miliona" pozdavilo je odluku predstavnika Saveza za Srbiju da obilaze Srbiju "sa porukom bojkota".

Iz tog uzdruženja u saopštenju podsećaju da su pozvali sve političke stranke, formalna i neformalna udruženja, sindikate i druge organizacije da od 1. septembra proglase aktivan bojkot narednih izbora i krenu u obilazak "svakog ćoška".

"Jedini pravi put u atmosferi manipulacije biračima jeste bojkot, a politički predstavnici pokazali su sluh za reči i pozive studenata i gradjana ali i odgovornost prema 'Sporazumu sa narodom'", saopšteno je iz tog udruženja.

Redovni parlamentarni izbori trebalo bi da se održe na proleće sledeće godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE