Obrenovac, 29.01.2022

NOVA RUNDA DIJALOGA - OCENJIVANJE NAPRETKA I PRIMENA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.12.2019.
Evroparlamentarci i dalje posrednici u dijalogu

Foto:Thinkstock
Ocenjivanje napretka dijaloga i završni koraci koji su nephodni za punu primenu svih obaveza pred izbore 2020. biće okosnica poslednje runde razgovora.

Ti razgovori, o poboljšanju izbornih uslova, biće održani sledeće sedmice u Skupstini Srbije, piše "Blic" pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu.

Medijatori u ime Evropskog parlamenta, kako je listu potvrđeno, biće Tanja Fajon, predsednica delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruzivanje Srbije i EU, Vladimir Bilčik, stalni izvestilac EP za Srbiju i diplomata Knut Flekenštajn.

Posle ove runde dijaloga planirana je konferencija za novinare, a kako navodi izvor Blica, biće održane dve značajne sesije.

"Jedna će biti fokusirana na ocenjivanje napretka u dosadašnjem izvrsavanju obaveza, a na drugoj sesiji će kako je planirano, biti raspravljano o zavrsnim koracima ka punoj implementaciji svih obaveza pred izbore", napominje sagovornik.

Poslednja runda dijaloga zapoceće kao i prethodne dve večerom koja je planirana za 12. decembar, a nastaviće se 13. decembra.

"Popodne je planirana zavrsna konferencija za štampu. Ponovo ćemo pozvati Savez da se odvojeno sastane sa nama pre dijaloga", navodi izvor iz Brisela.

Lider LDP Čedomir Jovanović za "Blic" kaže da neće otići na poslednju rundu razgovora i dodaje da mu posrednici nisu potrebni za tu vrstu razgovora sa ljudima iz vlasti.

"Nisam ih ni zvao, zvali su ih oni koji sada ne dolaze na zvanicne sastanke već se sastaju po hotelskim lobijima sa njima", kaze Jovanović.

Portparol LSV Aleksandar Marton kaze za Blic da će tek doneti odluku o dolasku, jer ne zele da budu ikebane.

Predstavnici vlasti nisu sporni, a šef poslaničke grupe SPS Djordje Milićević za "Blic" kaže da očekuje da će EU diplomate evidentirati pomake.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE