Obrenovac, 19.08.2022

BRNABIĆ O NOVOJ PRIŠTINSKOJ VLADI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2020.
'Ne očekujem ništa, ali se nadam ukidanju taksi'

Foto:Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da od nove prištinske vlade ne očekuje ništa, ali je izrazila nadu da će političari koji trenutno vode privremene institucije u Prištini ukinuti takse zbog bolje budućnosti regiona.

- Nemam nikakvih očekivanja od Prištine, ali sam optimista i nadam se da će ljudi koji u ovom trenutku vode privremene institucije u Prištini shvatiti da je najvažnije za sve nas da gledamo u budućnost i da je jedini način da građani ostanu da žive ovde naša saradnja - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Prokuplju.

Prema njenim rečima, Beograd i Priština trebalo bi da budu okrenute saradnji, međusobnoj trgovini i da komunikacijom rešavaju probleme.

- Čin uvođenja taksi Srbiji i BiH pripada 17. ili 18. veku, svakako ne 21. veku i imamo samo nadu da će to političari u Prištini razumeti, a mi smo spremni da razgovaramo sa njima kad god te takse budu ukinute - poručila je Brnabić.

Podsetila je i da je međunarodna zajednica reagovala na uvođenje tih taksi, primećujući da su SAD u tome bile jasnije i otvorenije, nego EU koja je, ističe premijerka, garant Briselskog sporazuma i institucija koja moderira dijalog između Beograda i Prištine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE