Obrenovac, 14.08.2022

SRBIJA 21: USKORO ODLUKA O IZLASKU NA IZBORE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 10.02.2020.
Sve opcije i dalje 'u igri'

Foto:Tanjug/Tanja Valič
Oko 70 predstavnika različitih grupa građana iz cele Srbije, nekadašnji funkcioneri DS, LDP, URS, SDS poručili su juče, na okruglom stolu organizacije “Srbija 21” u Beogradu, da su spremni da se bore i izađu na izbore, a odluka o izlasku na izbore biće doneta uskoro.

- Opredeljenje ljudi koji su danas bili je jasno, oni žele da učestvuju na lokalnim izborima i mislim da ćemo to imati u vidu kada budemo donosili odluku o narednim koracima - rekao je predstavnik organizacije Srbija 21 Nenad Konstantinović novinarima, na pitanje da li će ta organizacija učestvovati na izborima.

Narodni poslanik Marko Ðurišić primetio je da pojedini političari traže od građana da se bore u njihovo ime, a da oni budu iza njih, što je, kako kaže, kukavički.

- Ako se bavimo politikom mi treba da podnesemo najveći teret. Danas se građanima nudi odustajanje i traži se da podnesu udarac režima, a to je neodgovorno. Vidim kod vas veliku želju da se borite, da ne odustajete od političkih ideja i verujem da ćemo u ovoj našoj borbi uspeti, bez obzira što promena režima ne izgleda izvesna i da će lako da se desi, ali ako budemo pametni, vredni, odlučni, mislim da imamo šansu -  rekao je Ðurišić.

Konstantinović je najavio da će nastaviti da okupljaju udruženja građana i odbore raznih političkih stranaka, sa kojima će dalje razgovarati, a naredne sedmice razgovaraće, kaže, i sa predstavnicima gradova i opština.

Na jučerašnjem sastanku u beogradskom Sava centru, kaže, upućena poruka da predstavnici građana koji su za evropsku i demokratsku Srbiju ne žele da se povuku pred SNS-om i onim snagama koje zemlju vode u suprotnom pravcu.

On je naveo i da je šteta što i druge organizacije kada su donosile drugačije odluke nisu vodile debatu, već su, kaže, gledale samo interes centrala stranaka i vrha političke partije.

Svi predstavnici iz lokalnih sredina koji su se danas obratili poručili su da su za izlazak na izbore i da žele da se bore u svojim opštinama i gradovima.

Skupu su prisustvovali i nekadašnji funkcioneri LDP Bojan Ðurić, Ivan Andrić, Bojan Ðurić.

Na pitanje zbog čega nisu bili prisutni poslanici DS-a, koji su bili tu prilikom potpisivanja Deklaracije o evropskoj Srbiji, Konstantinović je precizirao da su bili samo predstavnici gradova i opština.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE