Obrenovac, 08.12.2021

ZASEDANJE U NEMANJINOJ


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 11.10.2019.
Objavljeni zaključci sastanka vlasti i dela opozicije

Foto:Vlada Srbije
Zaključkom koji je Vlada Srbije usvojila u četvrtak preporučuje se Narodnoj skupštini da organizuje otvoreni sastanak na kojem bi učestvovali predstavnici svih parlamentarnih stranka, predstavnici Regulatornog tela za elektronske medije i predstavnici svih pružaoca medijskih usluga u oblasti televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Na tom bi sastanku trebalo da se razmotri i precizira pojam zastupljenosti bez diskriminacije svih političkih subjekata u toku izborne kampanje.

U cilju unapređenja izbornog procesa, Vlada je donela zaključak kojim se preporučuje Regulatornom telu za elektronske medije da donese Pravilnik kojim će se bliže definisati predstavljanje političkih subjekata u izbornoj kampanji na javnim medijskim servisima.

Vlada Srbije je na inicijativu premijerke Ane Brnabić odlučila da formira radnu grupu koja će raditi na predlogu strategije razvoja veštačke inteligencije od 2020. do 2025. godine.

Globalni razvoj oblasti veštačke inteliggencije, naime, nametnuo je potrebu za formiranjem ovog radnog tela koje će definisati strategiju i omogućiti razvoj ove oblasti u Srbiji, navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade.

Usvojenaje i Uredba o sistematskom praćenju stanja i kvaliteta zemljišta, kojom se propisuju program monitoringa zemljišta, metodologija za sistemsko praćenje kvaliteta i stanja zemljišta, kriterijumi za određivanje broja i rasporeda mernih mesta, kao i lista parametara za određeni tip zemljišta.

Na sednici je usvojen i Program za razvoj elektronske trgovine u Srbiji za period 2019-2020. godine, a koji je namenjen trgovcima koji obavljaju elektronsku trgovinu, pre svega malim i srednjim preduzećima, privrednim društvima i preduzetnicima koji pružaju poštanke (kurirske) usluge, potrošačima, kao i nadležnim inspekcijama.

Primenom Programa otklanjaju se barijere na strani ponude i tražnje na tržištu elektronske trgovine, jača infrastruktura i unapređuje zakonodavni i institucionalni okvir u ovoj oblasti.

Zaključkom kojim se utvrđuje da je projekat izgradnje Beogradskog metroa projekat od značaja za Republiku Srbiju, a koji je Vlada usvojila, data je saglasnost da investitorska prava u ime i za račun Republike Srbije, kao investitora, za izvođenje radova na izgradnji metroa u Beogradu vrši Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vlada je na jučerašnjoj sednici dodelila nacionalno sportsko priznanje Dimitriju Grgiću za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, održanom 2009. godine u Pragu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE