Obrenovac, 09.12.2021

JAČA SARADNJA U EKONOMIJI PRIORITET


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 12.10.2019.
Brnabić se sastala sa novom ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva

Foto:Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je juče u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Maklaud da je put jačanja srpsko-britanskih veza ne samo kroz političke odnose naših zemalja, već i čvršću saradnju u oblasti ekonomije, obrazovanja i digitalizacije.

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost britanskoj vladi koja je, projektima poput digitalne transformacije i jačanje e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ocenjujući da je reforma obrazovanja jedan od prioriteta Vlade Srbije, Brnabić je podvukla značaj trogodišnjeg programa "Škole za 21. vek" koji, zahvaljujući investicijama britanske vlade, realizuje Britanski savet.

Sagovornice su se saglasile da je obrazovanje ključ za budućnost srpske ekonomije i društva u celini, a da ovaj i slični projekti stvaraju nove generacije tehnoloških preduzetnika i uslove za otvaranje novih radnih mesta u Srbiji.
Ambasadorka Maklaud istakla je da će tokom mandata u Srbiji biti posvećena snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou, a posebno ekonomske saradnje dveju zemalja.

Prema njenim rečima, Srbija je posle teških reformi, uspela da postigne ekonomski rast i povoljne uslove za privlačenje investicija, što pokazuje i veće interesovanje britanskih kompanija za naše tržište.

Predsednica Vlade poručila je da Srbija izuzetno ceni spremnost Velike Britanije, da aktivnim učešćem u regionalnim procesima, podrži razvoj i saradnju Zapadnog Balkana, kao i da, bez obzira na Bregzit, pruži konkretnu pomoć Srbiji na evropskom putu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE