Obrenovac, 09.12.2021

ODNOSI SRBIJE I ITALIJE NA VISOKOM NIVOU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 13.06.2019.
Dačić razgovarao s italijanskim kolegom

Foto:Tanjug/MSP
Ministri inostranih poslova Srbije i Italije Ivica Dačić i Enco Milanezi ocenili su juče da su politički odnosi dve zemlje stabilni i veoma razvijeni, i da postoji interes da se politički dijalog intenzivira kroz bilateralne posete na visokom nivou, kao i za pronalaženje zajedničkog interesa za jačanje regionalne saradnje, infrastrukturnog povezivanja, evropskih integracija i bezbednosti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u susretu u Trstu, na marginama sastanka ministara spoljnih poslova Centralno-evropske inicijative (CEI), Dačić je podsetio da se ove godine obeležava jubilej - 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva dve zemlje.

On je zahvalio na kontinuiranoj i nedvosmislenoj podršci Italije, koja je i zagovornik proširenja EU, u procesu evrointegracija Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Dačić je ponovio interes Srbije za dalje unapređenje ekonomske saradnje sa Italijom, kao jednom od najrazvijenijih oblasti odnosa dve zemlje.

On je takođe informisao ministra Milanezija o aktuelnoj situaciju u regionu i dijalogu Beograda i Prištine, naglasivši da je Srbija posvečena dijalogu uprkos nerazumnim potezima Prištine.

Ministar Milanezi je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralne saradnje sa Srbijom, koja se odvija bez otvorenih pitanja.

Pored redovne razmene mišljenja o temama od obostranog interesa, posebno je izdvojio oblast bilateralnih ekonomskih odnosa i preneo da italijanske kompanije nastavljaju da pokazuju interes za investiranje u Srbiji.

On je, takođe, prihvatio poziv ministra Dačića da u najskorije vreme poseti Srbiju.

Dačić i Milanezi su potvrdili nastavak političkog dijaloga, uz intenziviranje ekonomske saradnje u narednom periodu, dodaje se u saopštenju srpskog MSP-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE