Obrenovac, 05.10.2022

POPOVIĆ IVKOVIĆ S AMBASADORKOM RUMUNIJE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 13.09.2019.
'Hvala na podršci suverenitetu Srbije'

Foto:MUP
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je juče sa ambasadorom Rumunije Oanom Kristinom Popom o ponovnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković istakla je da bi eventualni prijem predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija, kao i pravila samog Interpola, koja jasno definišu da samo države članice i posmatrači u Ujedinjenim nacijama mogu biti članice ove međunarodne policijske organizacije.

Ona je naglasila i da je ponovni zahtev takozvanog Kosova novi politički pritisak na Interpol, s obzirom da je na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola ovaj zahtev već odbijen.

Državni sekretar se zahvalila još jednom Rumuniji na principijelnoj podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Ambasador Oana Kristina Popa istakla je da će Rumunija nastaviti da se pridržava svog principijelnog stava po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Tema sastanka bila je i saradnja dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova, za koju su sagovornice ocenile da je na visokom nivou.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE