Obrenovac, 08.12.2021

45. PROTEST '1 OD 5 MILIONA'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 13.10.2019.
Aktivisti i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka okrečili u roze ulaz u zgradu Javnog servisa

Foto:Tanjug/Andrija Vukelić
U Beogradu je u subotu održan još jedan protest "1 od pet miliona" koji je završen ispred zgrade RTS-a, gde su aktivisti i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka okrečili u roze ulaz u zgradu javnog servisa i zapalili baklje.

Na početku protesta, među okupljenima je bio predsednik DS Zoran Lutovac, a kod zgrade RTS i drugi lideri opozicije Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Nebojša Zelenović i Marko Bastać.

Ðilas, Zelenović i Bastać su se priključili aktivistima protesta u krečenju ulaznih vrata RTS u roze, na kojima su prethodno učesnici skupa napisali "bojkot #1od5miliona" roze bojom i okačili igračku "Pink Pantera" na kojoj je pisalo "RTS".

Prethodno se na Platou ispred Filozofskog fakulteta okupljenima obratio student Moma Kovačević, koji je pozvao na bojkot izbora što su prisutni pozdravili uzvicima "bojkot, bojkot", a potom i u šetnju do RTS-a.

- Danas dovršamo Bujoševićevu rekonstrukciju RTS-a u ''Pink''. Idemo da okrečimi RTS - poručio je Kovačević, nakon čega je počela šetnja preko Trga Republike i potom ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša do zgrade RTS-a.

Učesnici skupa su tokom šestnje zastali kod Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu gde su odslušali melodiju iz filma "Ratovi zvezda" odsviranu na violini i upalili baklju, kao i kod Pionirskog parka gde su pružili podršku ratnim veteranima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE